TERVISLIK SÜGISKLASSIKA | Kuldsed kõrvitsa-kaerajahupannkoogid

Kristi Rebane
08.10.2022
NATURAALSELT MAGUSAD: Need koogid on magusa maitsega ka ilma rohke lisatud suhkruta. Võlutriki taga on koogitainas olev kõrvits ja kaerajahu. | Kristi Rebane

Kas oled kunagi pannkoogitainasse kõrvitsat lisanud? Tasub vahelduseks aga proovida. Kõrvitsaselt kuldkollased pannkoogid näevad imeilusad välja ja toovad sügisesse helgust. Mida tumedama viljalihaga kõrvits on, seda sügavkollasemat värvi pannkoogid saad. Eriti toreda värvi ja hea magusa maitse annab kookidele muskaatkõrvits.

Kui lõikad lahti suurema kõrvitsa, valmista osast viljalihast kindlasti ka keetes või röstides kõrvitsapüreed, et seda talveks portsjonitena külmutada. Valmis püreest on mõnus ka talvel pannkooke valmistada.

Vaja läheb (neljale):

  • 2 muna

  • 2 dl kõrvitsapüreed

  • 1,5 dl piima

  • 1 tl suhkrut

  • 3 dl täistera-kaerajahu

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid