Kas teadsid?
- Kunagi peeti tomatit mürgiseks ilutaimeks. Veel sajandeid tagasi, kui tomat alles Euroopasse jõudis, oli ta tuntud kui ilutaim ning selle saaduseid peeti mürgiseks.
- Nüüd teada-tuntud mitmekülgse ja maitsva söögiviljana süüakse tomatit värskelt ampsates või salatisse hakituna, aga ka mahlana, supina, püreena, röstituna, kastmena jpm.
- Iga suuruse ja kujuga. Mõnest grammist üle poolekiloste mürakateni, kollased, oranžid, punased, mustjad, triibulised, ümmargused, lapikud, ovaalsed, ribilised või piklikud... – igale maitsele leidub tomat, mis meelepärane.
- Väga vitamiinirikas. Tomat sisaldab palju vitamiine, muu hulgas rohkelt E-, C-, ja A-vitamiini. Viimane neist tegevat head nahale, ennetades vistrikke.
- Säilita kobaras laual. Kobarana toasoojas hoituna säilib tomati toiteväärtus ja ka maitse kauem. Kobarast lahti murtuna või vilju külmkapis hoides kaob tomati magus mitmekülgne maitse märgatavalt kiiremini.
Edasi lugemiseks
Esimene kuu 0.99€, edaspidi 2.99€ kuus