METSAPOOLE! Fotograaf Hele-Mai Alamaa: linnas tundub vahel kõik nii valesti... Lapsi on sama palju, raha on sama vähe, aga metsas kaovad kõik mured

Reeli Maasikamäe
10.07.2022
Stanislav Moshkov

„Oota, kõigepealt teeme ikka lõkke! Metsa tulles on see esimene asi!“ ütleb tuntud fotograaf, metsa- ja toiduentusiast Hele-Mai kaasavõetud kuivi puid lõkkekohale vaheliti ladudes. Olla metsas ja looduses süüa teha – see käivitab teda jäägitult!

Kui veel hiljuti nägi Hele-Mai Alamaad (48) sageli hästi sätitud võtteplatsidel Eesti tuntud staare ja toredaid peresid jäädvustamas, siis nüüd on ta 25 aasta jooksul üles ehitatud karjääris tegemas kannapööret. Noore fotograafina, ajal, mil fotoaparaate hoidsid peamiselt vaid mehed, alustas ta noorteajakirjas Stiina. Edasi Stiilis, Eesti Naises ning pikalt Peres ja Kodus fotograafina töötades on lugejad enda teadmata Hele-Maiga rohkem tuttavad, kui ehk arvata võiks. Alati jääb fotole ju ka veidi fotograafi. Teda näeb värvidest, pildil olevate inimeste mugavast tundest kaadrisse vaadates ja hetkest, mille tabamist Hele-Mai on oluliseks pidanud.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid