SUUR TOIDUTEST: millisest kohupiimast sõrnikuid valmistada?

Kristi Rebane
11.05.2022
Unsplash

Emade-vanaemade köögitarkuse järgi tulevad parimad sõrnikud teralisest pakikohupiimast, mitte kohupiimapastast. Milline pakk aga poest valida, et saada maitsvaimad kohupiimapannkoogid? Panime panni tulele ja proovisime järele!

Mida me testiga teada saime?

  •  Kõik pakikohupiimad polegi teralised. Tõdesime, et mitme tootja kandilistes pakkides, milles traditsiooniliselt müüakse n-ö teralist kohupiima, on peidus hoopis kreemjas vedelapoolnekohupiimapasta. Sellisest kohupiimast aga ei saa klassikalisi sõrnikuid. Vedelast kohupiimast küpsetatud sõrnikud meenutavad nii välimuselt kui ka maitselt pigem pannkooke, peale selle tulebtainasse palju rohkem jahu lisada.

  • Kindla peale minek! Läbipaistvas pakendis kohupiimad, mille teraline tekstuur on juba poes kenasti näha, sobivad sõrnikuteoks väga hästi. Ka kõrgem rasvaprotsent on pluss.

  • Ricotta-sõrnikud? Vadakukohupiimast ricotta’st valmistatud sõrnikud testijate südameid ei võitnud. 

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid