MAITSEV PAJATOIT | Siidris siga ehk jõuluvürtside ja õuntega pikalt siidris hautatud sealiha

Kristi Rebane
19.12.2021
Siidris siga ehk jõuluvürtside ja õuntega pikalt siidris hautatud sealiha | Kristi Rebane

Õunasiidris koos õuntega hautatud sealiha on tuntud Normandia köögi klassika, kuid sobib ka Eesti köögi kullavaramusse. Pikk haudumine muudab liha pehmeks, samal ajal kui leem podiseb mõnusalt tummiseks. Pühade hõngu lisavad hautisele kaneel ja aniis, mõnusat suitsust mekki aga suitsupeekon.

Vaja läheb (kuuele):

  • 600 g sealiha

  • 1 suur sibul

  • 2 küüslauguküünt

  • 100 g suitsupeekonit

  • 2 sl jahu või tärklist

  • 33 cl kuiva õunasiidrit

  • 4 dl meelepärast puljongit

  • 3 keskmist porgandit

  • 6 hapukat sibulõuna

  • praadimiseks õli

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid