SAMM-SAMMULT ÕPETUS: kodune seesamihalvaa pistaatsiapähklite, mandlite või šokolaadiga

Kristi Rebane, ajakiri Nipiraamat
07.03.2021
Eesti poodides on enamjaolt leida kas seesami- või päevalilleseemnetest valmistatud halvaad.  | Kristi Rebane

Halvaa põhiretsept on lihtsamast lihtsam. Keeruline on vaid aimata ära siirupi temperatuuri, kui pole termomeetrit, kuid saab ka nii. Väike vaevanägemine tasub end ära, sest kodune halvaa lummab sind oma ootamatult puhta ja värske maitsega.

Vaja läheb:

Põhiretsept:

  • 350 g seesamipastat ehk tahiinit
  • 1/3 tl soola
  • 1 tl vanilliessentsi
  • 60 g vett
  • 250 g suhkrut

Lisandid:

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid