TUSAKUU TRÖÖST: kana-seenestrooganov, köögiviljapada, kapsarullihautis, kalahautis, kanapallisupp, köögiviljasupp, kõrvitsapirukarullid ja kausikook

Pille Enden/Kodukiri
15.11.2022
Tusakoo kosutavad toidud | kollaaž: (8 x Jaan Heinmaa)

Tusastel novembripäevadel loob kodusoojust ja turvatunnet hea soe toit – tummine supp, paja- või panniroog. Võib teha kohe mitmeks päevaks, sest ka ülessoojendatult mekivad need hästi. Ka pott ei pea pliidil mitu tundi podisema ning vaja pole teab mis erilisi tooraineid. Ja lihtsa magustoiduga saab magusaisu hõlpsasti rahuldada.

Kana-seenestrooganov

Neljale

Strooganov, millesse muidu käib veiseliha, on kanafileega tehtuna kergem ja valmib kiiremini. Kindel on seegi, et kanaliha läheb ikka pehmeks.

Roa võib valmistada brolerifileest või ka -kintsulihast. Šampinjonide asemel tasub proovide shiitake või muid kultuurseeni, aga ka meelepäraseid metsaseeni. Strooganovi sobib pakkuda nuudlite, kartulite või riisiga.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid