VITAMIINIPOMM AKNALAUAL: kas tead, mis on populaarsust koguv pisiroheline ja miks see sulle vajalik on?

Ingrid Sembach-Hõbemägi
27.03.2022
Pisiroheline on tõeline supertoit, mis sisaldab täiskasvanud köögiviljast kuni 40 korda rohkem kasulikke aineid. | Pixabay.com

Tihased hõiskavad peatset kevade algust ning aiandushuviliste süda lööb kiiremini – uue hooaja saab avada juba siis, kui õues veel hanged ja külmad. Toas aknalaual on hea teha esimesi külvikatseid ning panna proovile oskused maitsva ja vitamiinirikka pisirohelise kasvatamisel.

Populaarsust koguv pisiroheline (ingl k microgreens) on teisisõnu toiduks tarvitatavad võrsed. Kui aiamaal kasvatame aedviljad suureks ja tarvitame neid alles viljade valmimise järgus, siis pisirohelist süüakse alates idulehtede faasist.

Nende mikrovõrsete pikkus varieerub paarist kuni seitsme sentimeetrini. Sel moel saame omale elujõust pakatava toidulisandi ja toidule värvi, samuti annavad nad salatitele vürtsikamaid nüansse ja põnevat tekstuuri.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid