VÄRSKES NIPIRAAMATUS | Kuidas valida pere vajadustele sobiv grill, kas maaelu sobiks sulle ning juhised, mismoodi teha jaaniks saunavihta

Nipiraamat
16.06.2021

Juuni Nipiraamatu kaaneloos räägib teleekraanilt paljudele tuttav Angelica Udeküll, Wicca restorani peakokk, et jaanipäeval sööb ta eestlasena ikka šašlõkki, kuigi oskab teha ju igasuguseid hõrgutisi. Kokk ütleb, et lihtsaid maitseid, eriti neid, mis on meile ammusest ajast omased ja mida me armastame, ei ole põhjust salata. „Nagu rahvalaul ja -tants on kultuuri osa, on toitki selle maatükikese inimeste eripära,“ usub Angelica siiralt, olgugi et paljud toidud on Eesti kööki tulnud läbi me maad valitsenud võõrvõimude.

See on ka see, mille poole meid tõmbab. „Võime toiduga katsetada kõigega, aga kui pannkoogi söömiseks läheb, võtad mingil põhjusel ikka maasika- või mustikamoosi. Mõned kombinatsioonid on meie mälus kokku loodud.“ Kuigi me menüü on ajast aega sisaldanud ka palju jahu, teeks ta jahukesksetele toitudele ainsana möönduse ja neid liiga tihti süüa ei soovita. Miks, loe siit.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid