VALMISTU TALVEKS: keeda kastmepõhjaks sahvrisse valmis köögiviljane tomatikaste 

Jana Olesk
25.08.2022
Jana Olesk

Selle tarbeks, et külmemal ajal saaks perele valmistada mõnusa pasta- või riisiroa, miks mitte ka seljankalaadse supi, tasub sahvrisse valmis keeta erimaitselisi tomatikastmeid. Kastmepõhjast saab pärast hõlpsalt valmistada kõiksugu maitsvaid toite! Tänu sellele hoiad kokku aega ja ka raha.

Retsepti järgi saad hea maitseka kastmepõhja, kuid võid neid koostisosi ka muuta. Peaasi, et valmib sinu pere maitsemeelele vastav kaste.

Vaja läheb:

  • 1 kg küpseid tomateid

  • 2 sibulat

  • 1 porgand

  • 1 sellerivars

  • 4-5 küüslauguküünt

  • 1 väike tšillikaun (soovi korral)

  • 4 sl oliiviõli

  • 1 tl soola

  • 1 sl pruuni suhkrut

  • musta pipart

  • 1 sl punase veini äädikat

  • 1 peotäis värsket basiilikut

     

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid