TEISTMOODI KUKLID: vastlamuffinid kirsimoosi ja kohupiimakreemiga

Pille Enden
12.02.2024
Jaan Heinmaa

Vastlakuklid ja vastapäev kuuluvad kokku. Kui pole mahti pärmitainaga jännata, valmista kiiresti lihtsad muffinid. Siinses muffinitainas on tunda kardemoni, sisse on peidetud kirsimoosi ja kui peale panna kohupiima-vahukoorekreemi (või ka ainult vahukoort), ei jää muffin kuklile alla!

Vastlamuffinid kirsimoosi ja kohupiimakreemiga (Jaan Heinmaa)

Vastlamuffinid kirsimoosi ja kohupiimakreemiga

8–12 tk
Valmistusaeg 25 minutit + 20 minutit ahjus 

4 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl suhkrut
1 sl jahvatatud kardemoni
100 g sulatatud võid 
0,75 dl piima 
2 muna
4–5 sl kirsimoosi
2 sl pruuni suhkrut
0,25 tl jahvatatud kaneeli
sulatatud võid vormide määrimiseks

Kreem:
200 g kohupiima
2 dl vahukoort
2 sl tuhksuhkrut
2 tl vanillisuhkur

Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri muffinivormi pesad sulavõiga. Sega kausis jahu, küpsetuspulber, kardemon ja suhkur, lisa sulatatud või, piim ja lahtiklopitud munad.

Sega läbi. Tõsta 2/3 tainast vormidesse, tee keskele lusikaga süvend, kuhu pane teelusikatäis moosi. Kata ülejäänud tainaga ja silu, nii et moos jääb kenasti taina alla. Sega kaneel ja suhkur, puista tainale. 


Küpseta 18–20 minutit. Proovi küpsust tikuga: kui sissetorgatud tikk on välja tõmmates puhas, on muffin valmis. Võta ahjust, lase 15 minutit jahtuda ja võta vormist välja.


Vahusta koor tuhksuhkruga, mikserda koos vanillisuhkruga kohupiima hulka ning pritsi jahtunud kookidele.

Sarnased artiklid