Vastlamuffinid kirsimoosi ja kohupiimakreemiga
8–12 tk
Valmistusaeg 25 minutit + 20 minutit ahjus
4 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl suhkrut
1 sl jahvatatud kardemoni
100 g sulatatud võid
0,75 dl piima
2 muna
4–5 sl kirsimoosi
2 sl pruuni suhkrut
0,25 tl jahvatatud kaneeli
sulatatud võid vormide määrimiseks
Kreem:
200 g kohupiima
2 dl vahukoort
2 sl tuhksuhkrut
2 tl vanillisuhkur
Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri muffinivormi pesad sulavõiga. Sega kausis jahu, küpsetuspulber, kardemon ja suhkur, lisa sulatatud või, piim ja lahtiklopitud munad.
Sega läbi. Tõsta 2/3 tainast vormidesse, tee keskele lusikaga süvend, kuhu pane teelusikatäis moosi. Kata ülejäänud tainaga ja silu, nii et moos jääb kenasti taina alla. Sega kaneel ja suhkur, puista tainale.
Küpseta 18–20 minutit. Proovi küpsust tikuga: kui sissetorgatud tikk on välja tõmmates puhas, on muffin valmis. Võta ahjust, lase 15 minutit jahtuda ja võta vormist välja.
Vahusta koor tuhksuhkruga, mikserda koos vanillisuhkruga kohupiima hulka ning pritsi jahtunud kookidele.