Targalt tehtud: eriti vitamiinirikas mustasõstrasiirup

Jana Olesk, ajakiri Nipiraamat
25.07.2020
Sellises vaevu keema lastud siirupis on maksimaalselt alles talveks hädavajalikud vitamiinid. | Jana Olesk

Sellises vaevu keema lastud siirupis on maksimaalselt alles talveks hädavajalikud vitamiinid. Siirupit morsiks lahjendades jääb joogi maitse ka marjale kohaselt intensiivne ja väga-väga maitsev.

Vaja läheb:

  • hästi küpseid musti sõstraid
  • (roo)suhkrut
  • mahlaaurutit

Valmista siirupit nii:

1. Kui oled marjad korjanud ise puhtast keskkonnast, pole vaja neid pesta. Piisab, kui eemaldad marjade hulka sattunud lehed, oksakesed ja muu, mis sinna kuuluma ei peaks. Kui aga oled marjad turult ostnud, lase need leige vee alt läbi ja nõruta korralikult. Selleks on hea kasutada mõnd suuremat sõela.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid