TAIMSE TOIDU AUSTAJALE: isetehtud munavaba majoneesikastmega kartulisalat

Kristi Rebane, ajakiri Nipiraamat
13.02.2021
Kui on üks toit, mille koostise üle eestlased võivad lõputult vaielda, on see ilmselt kartulisalat. | Kristi Rebane

Kui pidupäeval on sööjate seas taimetoitlasi, tasub klassikalise kartulisalati kõrvale teha ka kausitäis taimset kartulisalatit. Lihaga on kerge – see tuleb salatist välja jätta. Küsimus on hapukoore-majoneesikastme asendamises taimsega. Selleks pakume imelihtsa munavaba majoneesi retsepti, mis teeb taimse salati sama kreemiseks ja maitsvaks kui klassikaline kaste.

Vaja läheb (kuuele):

  • 400 g kartulit
  • 2−3 keskmist porgandit
  • 1 sibul
  • 300 g konservherneid
  • 3 hapukurki
  • pool pikka kurki

Veganimajoneesiga salatikaste:

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid