Sõpradega jagatud kokkamisrõõm: 3 soovitust, et vaaritamine poleks ainult võõrustaja kanda

Kristi Rebane, ajakiri Nipiraamat
13.02.2021
Et pidupäeval ei jääks kogu vaaritamine pererahva kanda, on hea jagada toiduvalmistamine piduliste vahel ära. | Dylan Nolte / Unsplash

Et pidupäeval ei jääks kogu vaaritamine pererahva kanda, on hea jagada toiduvalmistamine piduliste vahel ära. Küllusliku, täisväärtusliku ja tasakaalus laua katmiseks, kuhu on kõik panustanud, on vaja võõrustaja väikest initsiatiivi ja hästi ajastatud juhtnööre.

Kaks võimalust menüü jagamiseks:

  • Kas seltskonnas on hobikokk – keegi, kellele meeldib kooke küpsetada või kelle leivanumbriks on maitsvad segasalatid? Jagage road selle järgi külaliste vahel ära, et kõik teaksid täpselt, mis käigu nad peaksid valmiskujul kaasa tooma. Tavaliselt on ühe-kahe roa kodus valmis tegemine ja kaasatoomine märkimisväärselt rahakotisõbralikum, kui poest näkse või kulinaarialetist valmistoitu kaasa osta.
  • Põnev lahendus on loosi võtta, kes mis käigu eest vastutab. Näiteks loosige külaliste vahel kaasatoomiseks välja järgmised toidud: tervitusampsud, külm eelroog, värske salat, soe liha, kala või taimne pearoog, soe köögiviljadest kõrvalroog, magustoit. Pererahvale võib jääda teha teine kõrvalroog (näiteks riis, kartulid või kuskuss) ja miks mitte ka teine eelroog.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid