SAMM-SAMMULT | Talvevürtsine porgandikook sidrunise jogurti-toorjuustukreemiga

Kristi Rebane
27.11.2021
Kollaaž | 10x Kristi Rebane

Ahjus küpsev rosinatest-pähklitest pungil porgandikook täidab kodu talve hõnguga, peletades novembrirõskuse. Kook püsib tänu ohtrale porgandile ja ananassile päevi mahlane. Sidrunisärtsuga jogurti-toorjuustukreem muudab koduse koogi aga pidulaua vääriliseks.

Vaja läheb (kümnele maiustajale):

Biskviit:

  • 350 g porgandit (puhastatud kaal)

  • 200 g nõrutatud konservananassi (sobivad nii rattad kui ka tükid)

  • 3 suurt muna

  • 1,5 dl demerara suhkrut

  • 1 dl rapsiõli või muud mahedamaitselist õli

  • 1 tl vanillikaunapastat või -essentsi

  • 3,5 dl + 1 sl jahu

  • 2 tl jahvatatud kaneeli

  • ¼ tl riivitud muskaatpähklit

  • ⅔ tl purustatud kardemoni

  • 1 tl küpsetuspulbrit

  • ½  tl söögisoodat

  • ⅓ tl soola

  • 50 g rosinaid

  • 50 g Kreeka pähkleid + veidi kaunistamiseks

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid