SAMM-SAMMULT | Koduste vahenditega saab lihtsasti teha imemaitsvaid tanguvorste ehk mardimauke!

Kristi Rebane, ajakiri Nipiraamat
08.11.2022
Paari nippi silmas pidades ei ole koduses vorstiteos midagi keerulist ja ise tehtud mardimaugud maitsevad imehead! | Kristi Rebane

Soovides teha kodus mõnd traditsioonilist marditoitu, võtsin vastu väljakutse valmistada tanguvorste. Tuleb välja, et paari nippi silmas pidades ei ole koduses vorstiteos midagi keerulist ja ise tehtud mardimaugud maitsevad imehead!

Vaja läheb (kaheksale):

  • 5 dl odratangu või -kruupe

  • 2 l vett

  • 1 suur sibul

  • 400 g läbikasvanud suitsuliha või -peekonit

  • 1 tl purustatud musta pipart

  • 1 tl vorstirohtu

  • 1 tl tüümiani

  • 50 g searasva või rafineeritud (ehk ilma maitse ja lõhnata) kookosrasva

  • 2 meetrit seasoolt

  • soola

  • 1−2 loorberilehte

  • praadimiseks õli

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid