• Idandite jõud on suur! Neis peituvad organismile väärtuslikud aminohapped, vitamiinid, mineraal- ja kiudained. Seemnete valikul on peaasi, et tegemist oleks ekstra idandamiseks mõeldud maheseemnetega. Idandada saab spetsiaalses mitmekorruselises idandamisnõus, kuid sobib ka täiesti tavaline purk. Eelnevalt tuleb seemned pesta ja 10–12 tundi leotada. Väga paksu kihti korraga panna ei tasu, sest arvestada tuleb ka paisumisega. Oluline on jälgida, et temperatuur jääks 20–22 kraadi piiresse, liiga soojas lähevad seemned roiskuma, liiga külmas aga ei idane. Purgis tuleb hoida ühtlast niiskustaset ja kaks korda päevas idandeid loputada. Söögivalmis on idandid 3–5 päeva jooksul.
Mida idandada, on maitseasi. Kõige enam on kasutatud munguba, hernest, lutserni, salatkressi, kuid väga maitsva salatilisandi saab ka redise-, sinepi-, brokoli-, basiiliku- ja rukolaseemnete idandamisega.
Edasi lugemiseks
Esimene kuu 0.99€, edaspidi 2.99€ kuus