PRAKTILINE ABILINE KÖÖKI: lusikaalus hoiab köögipinna puhtana

Laura Verte
17.10.2022
Soojendava sügissupi või -hautise valmistamise ajal on mugav kulpi või lusikat alusele nõrguma asetada. | Laura Verte

Soojendava sügissupi või -hautise valmistamise ajal on mugav kulpi või lusikat alusele nõrguma asetada. Kompaktne puidust alus loob selle võimaluse ka väikesel köögipinnal ja valmib sealjuures imelihtsalt!

Vaja läheb:
suuremat puidust lusikat või kulpi
(käsi)saagi
liivapaberit
lappi
toidusõbralikku puiduõli või linaseemneõli
pintslit
lappi

Valmista lusikaalust nii:
1. Sae vars maha.
Eemalda saega puidust kulbilt vars. Soovi korral lõika üks äär madalamaks – sinna nõgususse toetub hiljem mugavalt supikulbi vars.
2. Lihvi alus siledaks. Suurema aluse puhul võib olla seda mugavam teha masinaga, käsitsi lihvides ja voolides saad aga käsitööhõngulise eseme. Puhasta tekkinud tolm niiske lapiga ja kuivata.
3. Õlita üle. Kata alus õliga ja lase kuivada. Kasuta kindlasti õli, millel on lubatud toiduga kokku puutuda.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid