-
Hoia õunu jahedas. Pikaajaliselt sobib õunu säilitada jahedas ruumis (0–8 kraadi). Nii ei ohusta neid bakterid, mis toatemperatuuril vohama hakkaksid. Ideaalne koht on külmik, hästi sobib ka kelder või veranda.
-
Hoiusta kastides. Õunte säilitamiseks on head madalad plastist restkastid, aga ka puitlaast- või pappkarbid. Kui oled kastides varem hoidnud õunu või köögivilju, desinfitseeri need enne kasutamist.
-
Väldi õunte muljumist. Madalatesse kastidesse tasub õunad laduda ühe kihina. Sügavamasse kasti aseta õunakihtide vahele papp või paber, mis takistab õunte muljuda saamist.
-
Kontrolli õunte seisukorda. Kontrolli õunu regulaarselt ja eemalda mädanenud või riknenud õunad.
-
Eralda teistest köögiviljadest. Võimaluse korral ära säilita õunu koos teiste köögiviljadega, sest need soodustavad riknemist.
Edasi lugemiseks
Esimene kuu 0.99€, edaspidi 2.99€ kuus