ÕUNAD TAHAVAD TALVEKS TALLELE: pikenda osavate nippidega ubinate säilivusaega

Kätlin Jahi
13.09.2022
Anna-m. w. / Pexels

Sügisel tabab nii mõndagi aednikku õunte uputus. Lihtsad nipid aitavad õunte säilivusaega oluliselt pikendada, nii saad kodumaiste ubinatega pikemalt maiustada.

  • Hoia õunu jahedas. Pikaajaliselt sobib õunu säilitada jahedas ruumis (0–8 kraadi). Nii ei ohusta neid bakterid, mis toatemperatuuril vohama hakkaksid. Ideaalne koht on külmik, hästi sobib ka kelder või veranda.

  • Hoiusta kastides. Õunte säilitamiseks on head madalad plastist restkastid, aga ka puitlaast- või pappkarbid. Kui oled kastides varem hoidnud õunu või köögivilju, desinfitseeri need enne kasutamist.

  • Väldi õunte muljumist. Madalatesse kastidesse tasub õunad laduda ühe kihina. Sügavamasse kasti aseta õunakihtide vahele papp või paber, mis takistab õunte muljuda saamist.

  • Kontrolli õunte seisukorda. Kontrolli õunu regulaarselt ja eemalda mädanenud või riknenud õunad.

  • Eralda teistest köögiviljadest. Võimaluse korral ära säilita õunu koos teiste köögiviljadega, sest need soodustavad riknemist.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid