Näpud mulda! Pane maitsetaimed aknalauale kasvama

Evely Karvak, Kodukiri
17.01.2021
Suzy Hazelwood / Pexels

Parimad restoranid maitsestavad oma toitusid ainult värskete ürtidega. Ka kodus võiks lubada endale parimat. Toidupoest aknalauale toodud maitsetaimed pikalt vastu ei pea. Seega tasuks taim ikka ise seemnest kasvatada. Toas maitsetaimede kasvatamisel tasub meeles pidada mõned põhitõed.

Taimi tuleb kindlasti kärpida, ka siis, kui neid ära süüa ei jõua. Muidu venivad nad soojas ja vähese valgusega ruumis välja ja muutuvad näotuks. Kärpides tuleks alles jätta kahe lehevahe jagu vart.
Potitaimed vajavad väetamist. Toidutaimi tasub väetada loodusliku, näiteks kanasõnnikul põhineva väetisega. Et taimed liiga lopsakaks ei kasvaks, tuleb väetist lisada poole vähem, kui õpetuses kirjas.
Talvel saame kaunimad taimed, kui anname neile lisavalgust. Selleks on müügil taimevalguslambid, kuid asja ajavad ära ka päevavalguslambid.
Iga maitsetaim tuppa ei sobi. Näiteks piparmünt kipub suureks kasvama, redised vajavad arenemiseks külma jne.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid