METSAANNID PURKI: segaseened vürtsikas marinaadis

Jana Olesk, ajakiri Nipiraamat
12.09.2020
Retsepti järgi valmib mõnus vürtsikas seenehoidis. | Jana Olesk

Kui pärast puravike puhastamist jäävad järele mõned riisikalised ja pilvikud, siis mida muud nendega ikka teha, kui marinaadi panna. Retsepti järgi valmib mõnus vürtsikas seenehoidis, mis sobib imehästi pidulauale, aga ka tavalisel kargel talveõhtul nautimiseks, meenutamaks üht imelist  metsaskäiku.

Vaja läheb:

  • metsaseeni, näiteks männi- ja kaseriisikaid, pilvikuid ja veel mõni tore seen, mis korvi sattunud

Marinaad:

  • 1 l vett
  • 3 sl jämedat soola
  • 7 sl suhkrut
  • 1 keskmine sibul
  • 1 keskmine porgand
  • 10 pipratera
  • 5 nelgitera
  • 5 vürtsitera
  • 1 loorberileht
  • paar tilliõisikut
  • 3 sl 30%-list äädikat
  • soovi korral tšillit

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid