Vaja läheb:
küpsetuspaberit
ahjuplaati
polümeersavi
nuga
kuumakindlat kaussi
ahju
Vooli savist puuviljakauss nii:
1. Rulli tükid. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Soojenda savi käte vahel ning rulli sellest 1–1,5 cm jämedused ussid.
2. Vormi kausi põhi ja suu. Pane paraja suurusega kauss tagurpidi paberiga ahjuplaadile ning keri esimene jupp savi õrnalt ümber kausisuu. Kinnita otsad omavahel, neid sõrmedega siludes, ülejääk lõika ära. Järgmine ring keeruta ümber kausi põhja.
3. Valmista küljed. Vormi savist küljejupid ning kinnita need kausipõhja ja -suu külge. Tükkide paremaks haakumiseks võid teha põhja ja suu sisse hambaorgiga väikesed vaod. Pane tähele, et sa ei vajutaks savi kogemata liiga kõvasti aluskausi külge.
4. Kuumuta. Vaata savipakendil olevaid juhiseid ning pista savikauss koos kuumakindla aluskausiga õpetuse järgi ahju.
5. Eemalda kauss. Lase ahjust tulnud kausil jahtuda. Siis eemalda savikauss aluselt ettevaatlikult ja rahulikult.
Edasi lugemiseks
Esimene kuu 0.99€, edaspidi 2.99€ kuus