Kodukirja peatoimetaja: kas me harjusimegi vahepeal liiga hästi sööma?

Malle Pajula
28.10.2022
„Kokkuhoiu teema lõi värskena kildkonda, kes ei laristanud, kuid sai endale pisut elustiili-tarbimist lubada – pikkides vestlusse vihjeid uutest söögikohtadest, mõnest reisist,“ arutleb Malle Pajula. | Daisy Lappard

Kokkuhoiu teema lõi värskena kildkonda, kes ei laristanud, kuid sai endale pisut elustiili-tarbimist lubada – pikkides vestlusse vihjeid uutest söögikohtadest, mõnest reisist. Kui tegime neile mõeldes podcast’i säästmisest, saime kirju peredelt, kel oli see juba ennegi argipäev ja kus kasinamaks minna enam palju ei anna.

„Sa ei peaks seda põrandakütet muudkui sisse-välja lõksutama,“ kibrutab daam mu vastas mõtlikult kulmu ja võtab järgmise sõõmu šampanjaklaasist. „Pane parem kõige väiksema peale ja hoia pidevalt sees.“

Millisest hetkest muutusid elekter ja hinnatõus parketikõlblikuks teemaks? Neelan alla muige – ma ei jõudnud kaunikesti kenast ilmast veel alustuseks pooltuttavaga rääkima asudagi. On ju eestlased end pigem tegelikkusest pisut pareminigi ihanud näidata. Nagu aaderdusega väärispuidu ilme saanud talupojalaud või kristallikollektsioon saepuruplaatidest riiulil.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid