Kevadel taimsemalt

Pille Enden
01.03.2023
Jaan Heinmaa

Paastuajal ei pea ehtsast võist loobuma, sest valmistada saab võisarnase tekstuuri ja maitsega taimse asendaja. Seda, nagu päris võidki, saab määrida leiva peale, kasutada küpsetamiseks ja praadimiseks.

Rafineeritud kookosõli ei jäta vähimatki kookosemaitset. Määrde võib valmistada ka pehmema, selleks tuleks suurendada õli kogust ja vähendada kookosõli kogust. Et taimne või oleks ka külmkapist võetuna pehme ja määritav, tuleks võtta mõlemat võrdses koguses. 

 

Taimne võiasendaja

250 g

Valmistusaeg 15 minutit + 1–2 tundi tahenemiseks

2,5 dl rafineeritud kookosõli

0,75 dl kaera-, soja- või mandlijooki

1,5 tl õunaäädikat

5 sl rapsiõli

1,5 tl maitsepärmi

näpuotsaga kurkumit

 

Sulata kookosõli ja lase toasoojaks jahtuda.

Sega valitud taimse joogi hulka õunaäädikas, lase seista, kuni  jook on väheke paksenenud nagu hapupiim.

Mõõda saumikseri kannu või blenderisse sulatatud kookosõli, rapsiõli, taimne jook, maitsepärm ja kurkum.

Töötle hästi ühtlaseks, paksu majoneesi taolise konsistentsiga seguks.

Vala vormi või kaussi ja pane külmkappi tahenema.

Sarnased artiklid