HOIDU KÕHUPEKIST! Toitumisnõustaja õpetab vältima grillipidude ohtlikke riukaid

Kätlin Jahi
05.07.2022

Tervisliku vormi ja hea energia hoidmisel on suvel eriti ohtlikud grilliõhtud. Kui neid päris vältida ei taha, tuleks grilli ees teha hoopis tarku valikuid. Toitumisnõustaja Ketlin Tammsalu sõnul on see täiesti tehtav.

Kodus grillipidu plaanides tuleks külmikusse sealihašašlõki ja grillvorstide asemel varuda hoopis kergemat sorti linnuliha ja kala. Võimalusel tee marinaad lihale ise, näiteks õlist, sidrunimahlast, sinepist või meest. Siin julgustab toitumisnõustaja olema loominguline ja katsetama eri maitsetega.

Grillides tuleks tervise huvides jälgida aga seda, et köögivilju ja liha parasjagu küpsetada, et need ära ei kõrbeks, nimelt sisaldab söestunud toit vähki soodustavaid kantserogeenseid ühendeid.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid