2021. aasta sisekujundus viib juurte juurde tagasi

Aleksandra Tšufarina, K-rauta sisekujundaja
03.01.2021
Mitmesugustes pottides erinevad toataimed – loovalt rohelist ja taaskasutust. | Asutnomessut.fi

Alanud aasta sisekujundustrendid lähtuvad naturaalsetest materjalidest, maalähedastest värvitoonidest ning jätkusuutlikust elustiilist.

NATURAALSED MATERJALID
2021. aasta kõige populaarsem sisekujundusmaterjal on puit. Lisaks mööblile leiab puidust elemente ka valgustites ja sisustusaksessuaarides, lisaks kasutatakse erinevaid puitlahendusi nii põrandal, seintel kui laes. 
Puidu kõrval kasutatakse ka metalli, eriti mustaks või grafiithalli tooni värvituna. Samas, sõltuvalt kohast ja stiilist, võib kasutada ka vaskset ja kuldset tooni metalli.
Ka kivipinnad on moes, aga need võiks olla pigem ebatavalised, mitte traditsioonilised. Moes on nii reljeefne naturaalkivi, põneva mustriga marmor kui ka silmatorkav terrakota. 
Pruun nahk on üle pika aja taas trendikas, seda nii suurtel kui väikestel pindadel. Pruunist nahast võiks olla ruumis üks või paar detaili, olgu selleks siis matsakas diivan või mõni pildiraam, liiale minna naha kasutamisega ei tohiks. 
Ka kõik tekstiilid on reeglina naturaalset päritolu. Moes on siid, samet, puuvill, lina, kanepikangas ja teised orgaanilised materjalid. Mõnes kohas tuleb teha vastupidavuse huvides erandeid, näiteks õuemööbli katted peavad olema vastupidavad nii päikesele kui sademetele, aga ka sünteetiliste materjalide puhul püütakse jäljendada naturaalset. 

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid